arhiva evenimente adauga propunerea ta

Impreuna suntem mai puternici

Incepe la 11-10-2018 ora 14:00, se incheie la 11-10-2018 ora 17:00
Bacău, Jud. Bacau
Creat de Andrioaie Ana Maria la 10-09-2018, 11:32:47 / Editat de Andrei Popescu la 13-09-2018, 7:27:46
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
574 vizualizari
În data de 12 octombrie 2018, activitatea va începe cu un exercițiu de spargere a gheții care va avea ca scop conștientizarea efectelor negative a discriminării. Fiecărui elev i se va lipi pe frunte o bulină roșie sau verde. Elevii cu bulină roșie sunt indezirabili; toți îi evită fără explicații. Elevii cu bulină verde sunt cei ”cool”, agreați de toată lumea. Elevii nu știu ce tip de bulină li s-a pus; ei conștientizeaza în funcție de modul în care sunt tratați.
La finalul exercițiului, elevii sunt întrebați cum s-au simțit, insistându-se asupra celor care au avut bulina roșie. Elevilor li se explică faptul că în realitate ei pun anumite buline roșii unor categorii de oameni, fără să fi depus efortul minim de a discuta cu respectivele persoane. În continuare, elevii vor realiza un joc de rol pe tema discriminării, în care un elev este discriminat de către un alt coleg / un grup de colegi. Temele alese vor fi diverse, pentru a ilustra diverse situații în care elevii discriminează.Din nou, elevii sunt întrebați cum s-au simțit. Se insistă asupra impactului psihologic devastator asupra celui discriminat. Se va dirija discuția spre concluzia că liceenii, aflați în căutarea propriei identități, tind să copieze anumite modele de comportare și de exprimare copiate după elevii considerați influenți la nivelul grupului

În a doua parte a activității, elevii vor realiza o dezbatere cu titlul “Prima impresie contează”. Grupa de lucru va fi împărțită în două, afirmatorii și negatorii, care vor aduce pe rând argumente pe tema propusă. Se va urmări interiorizarea unui sistem de valori propriu, bazat pe respectarea valorii umane și empatia față de un om aflat într-o situație dificilă. 
 

Adresa: Strada Mihai Eminescu nr. 35, Bacău, cod poștal 600258
Organizator: Colegiul Mihai Eminescu Bacău
Persoane de contact: Andrioaie Ana-Maria, andrioaieanamaria@yahoo.com

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor