arhiva evenimente adauga propunerea ta

Reciclare prin arta

Incepe la 08-10-2015 ora 14:00, se incheie la 09-10-2015 ora 19:00
TÂRNĂVENI, Jud. Mures
Creat de detesan.mirela la 30-09-2015, 0:49:44 / Editat de Andrei Popescu la 01-10-2015, 11:40:20
Iti place? Da un
Placut de 1 persoane
1429 vizualizari
Elevii Şcolii Gimnaziale „Traian“ din Municipiul Târnăveni în parteneriat cu Asociaţia Catharsis din Târnăveni au reciclat dopuri/capace de plastic de orice fel, mărime sau culoare pentru a crea ceva inovativ pentru comunitatea lor.       Arta este cel mai potrivit mijloc de a promova o idee , iar ideea reutilizării capacelor din plastic în compoziții creative a fost generată de interesul pe care îl au în ultimul timp pentru ecologie, dorind să promoveze un mod sănătos și ecologic de viață. Deoarece în lume se produc prea multe obiecte de unică folosință din plastic şi mai ales PET-URI după care le aruncăm, fără a analiza consecințele, iar omenirea cel mai probabil va muri, inundată de propriile deșeuri… ne-am gândit să realizăm mozaicuri din capace de PET, prin intermediul cărora să ilustrăm vizual teme legate de protecţia mediulu şi să arătăm că plasticul e pentru consumul rapid şi ieftin, dar e practic, uşor, funcţional şi reutilizabil.
            Astfel dorim să atragem atenţia cetăţenilor şi asupra apelor râurilor care se revarsă în Dunăre şi plimbă pe albia lucie deșeuri din plastic, care, deşi se colectează prin activităţile de ecologizare totuşi, în final ajung în număr mare în Delta Dunării şi revin în număr tot mai mare, în ciuda eforturilor nenumărate de colectare.

Cu cât vom folosi mai multe capace, cu atât mai bine, iar prin ARTA RECICLĂRII CREATIVE – vom exploda cu IDEI DE MOZAIC însă esența nu este în mozaicul pe care îl vom construi, ci faptul că trebuie să conștientizăm câte deșeuri producem și să micșorăm cantitatea acestora, iar restul să le reutilizăm.Te-ai gândit vreodată ce ai putea să faci cu capacele de PET-URI/PLASTIC pe care adesea eşti tentat să le arunci crezând că nu mai ai nevoie? Eşti o persoană activă în comunitatea ta şi încerci să aduci o schimbare pozitivă? Noi te invităm şi te învăţăm cum îţi poti folosi creativitatea, îndemânarea, fantezia prin ȋmbinarea matematicii şi a geometriei ȋntr-o atmosferă relaxantă, astfel realizând un MOZAIC COLECTIV.


Vrei să-ţi ocupi timpul liber cu ceva constructiv? Mai mult decât atât….Vrei să ȋnveţi să transformi o banală idee ȋntr-o operă de artă? Arată-ne şi nouă povestea ta m!
Dacă ai între 8 şi 14 de ani – elevi, cadre didactice şi oricare persoane interesate de arta reciclării creative te aşteptăm să te înscrii la ATELIERUL DE CREATIVITATE A NONFORMALILOR (cart. 1 Decembrie 1918 – la CLUBUL PENSIONARILOR 2) pentru a descoperi o nouă lume, o lume de vis  ȋntr-un mozaic colorat. Dacă ȋţi place ideea de reciclare creativă şi te bate gândul să intri în echipa noastră vino cu noi ȋntr-o aventură viu colorată ȋn 9 – 10 octombrie 2015  prin implicare, voluntariat, efort comun şi dedicaţie! De ce? Pentru că nonformalul merită să fie şi ȋn comunitatea ta! Let the nonformal oll! 
Ieşi din casă!Fii alături de noi şi porneste ȋntr-o aventură colorată!
#fiipreZENt
CETĂŢEAN ROMÂN, PĂSTREAZĂ ŢARA CURATĂ! UN MEDIU CURAT E UN MEDIU SĂNĂTOS ŞI PENTRU NOI, DAR ŞI PENTRU GENERAŢIILE VIITOARE!!!
Scopul acestor activităţi educative şi creative este de a conştientiza cetăţenii asupra problemei deşeurilor, în special a PET-urilor, incluzând două direcţii importante:
  • PET-urile pot rămâne sute de ani în natură dacă sunt aruncate la întâmplare;
  • Buteliile de plastic/ PET pot fi foarte greu procesate în vederea reciclării dacă sunt aruncate la gunoi la volum maxim şi cu capacul strâns
Obiective:
-formarea unei reţele de copii şi oameni activi;
-stimularea şi valorificarea potenţialului creativ prin utilizarea tehnicii mozaic pentru înfrumuseţarea mediului ambient, dar şi valorificarea dopurilor de plastic;
- antrenarea copiilor în activităţi care să le placă, să-i captiveze, să le câştige interesul, îmbinând utilul, plăcutul şi esteticul;
-posibilitatea de a lucra şi comunica într-o echipă multiculturală (români, maghiari, rromi);
-cunoaşterea unei diversităţi culturale şi a unui schimb de experienţă între vârste printr-o educaţie interculturală nonformală;
-promovarea voluntariatului activ şi eficient.
3. Beneficiari:
  1. copii de vârstă şcolară de la 8 la 14 ani
  2. cadre didactice voluntare
  3. tineri cu dizabilităţi
  4. părinţi şi bunici ai copiilor care promovează şi aplică reciclarea creativă
Nonformalul merită să fie şi în comunitatea mea!
  1. Ȋncheierea activităţii
Realizarea unui mozaic colectiv
Adresa: cartier 1 Decembrie 1918, cod 545600, jud. Mureş, la CLUBUL PENSIONARILOR 2
Organizator: prof. înv. primar DETEȘAN MIRELA CAMELIA
Persoane de contact: prof. înv. primar DETEȘAN MIRELA CAMELIA
Relevant pentru metodele: Open Space, Flashmob, Expozitia vie
Relevant pentru programele: IMPACT, Tineret in Actiune

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor