arhiva evenimente adauga propunerea ta

Trepte de dialog colegial si vocational

Incepe la 25-05-2013 ora 12:00, se incheie la 01-06-2013 ora 14:00
Valea Lupului, Comuna Belcesti Sat Rusi, Comuna Belcesti, Sat Liteni, Iasi, Jud. Iasi
Creat de Daniela Cadar la 09-05-2013, 16:04:05 / Editat de Andrei Popescu la 12-05-2013, 5:37:55
Iti place? Da un
Placut de 2 persoane
1786 vizualizari
Activitatea se va desfasura in 5 scoli partenere.

Tema centrala a intalnirilor va fi cetatenia europeana. Cu aceasta ocazie vor fi abordate teme privind cetatenia Uniunii si politicile referitoare la cetateni, care se vor concentra pe explicarea drepturilor legate de libera circulatie (recunoasterea calificarilor academice si profesionale, drepturile pasagerilor, accesul la servicii de sanatate), precum si oportunitati cum ar fi programul Erasmus, ce permite tinerilor sa studieze in strainatate.

Tot in aceasta saptamana in cele 5 scoli partenere va fi lansat concursul de creatie literara “Sunt cetatean European, deci am drepturi si obligatii

Intr-o atmosfera destinsa presarata cu joc, schimb de  experienta, invatarea prin practica, discutii si gasirea de noi prieteni se vor desfasura un set de activitati non-formale in care sunt cuprinse metode specifice mai multor domenii: cultura, arta, educatie, psihologie, comunicare, orientare vocationala.

Participantii dunt 8 tineri dezavantajati (cu dizabilitati, din mediul rural) din grupul de initiativa, alaturi de alti peste 300 de tineri, elevi din ciclul gimnazial din 3 scoli din comunitati rurale din judetul Iasi si alte 2 scoli din Iasi.

Activitatile se desfasoara in cadrul proiectului - “Dialog cultural” - finantat de Comisiei Europene prin intermediul programului Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 – Initiative ale tinerilor si fac parte din Saptamana Europeana a Tineretului.
Adresa: Iasi, Valea Lupului, Liteni, Rusi
Organizator: Asociatia Crestin - Umanitara Slujirea Vietii
Persoane de contact: Daniela Cadar, tel. 0744253994, e-mail: danielacadar@yahoo.com
Relevant pentru programele: Tineret in Actiune

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor