arhiva evenimente adauga propunerea ta

Valoarea Povestilor

Incepe la 12-10-2018 ora 14:00, se incheie la 13-10-2018 ora 17:00
BACAU, Jud. Bacau
Creat de apdp la 01-10-2018, 10:34:44 / Editat de Andrei Popescu la 01-10-2018, 10:51:36
Iti place? Da un
Placut de 1 persoane
669 vizualizari
Asociatia pentru Promovarea Dezvoltarii (APDP) Bacau desfăşoară, în data de 12 si 13 octombrie 2018, Atelierul nonformal de  dezvoltare personala: "VALOAREA POVESTILOR”.
În calitate de psiholog îi învăț pe copii că poveștile pot fi citite ca metafore ale dezvoltării de sine.
Personajele din basme și povești încorporează calități universale, arhetipale și mai toate poveștile urmează aceeași structură. Personajele aparțin unui inconștient comun, universal, pe care îl moștenim la naștere, ceea ce explică de ce toate culturile recurg la mituri și eroi.
Eroul poveștilor, fie că este un ”el”, fie că este o ”ea”, depășește toate obstacolele pentru a-și atinge scopul și ”trăiește fericit până la adânci bătrâneți”.
Urmărind firul poveștii și parcursul ”eroului”, ne putem conduce și pe noi spre soluții în viața reală. Experiența psihologică a eroului nostru, cu care uneori ne identificăm, depășind situații și dificultăți, ne-ar putea duce starea mentală dintr-o poziție negativă într-una pozitivă.
Pornind într-o primă etapă de la a citi povești, putem ajunge ulterior să scriem povești. Dacă suntem cei care scriu povestea, putem folosi scenariul fictiv pentru a ne îndruma într-o direcție și spre o concluzie.
Putem mai întâi încerca și putem învăța!
Diferența dintre teorie și practică reprezintă un obstacol considerabil pentru mulți dintre noi. Metodele nonformale de educație reprezintă o soluție, atractivă, practică şi dinamică şi tot ele te pun în situaţii foarte diferite şi complexe care nu fac decât să îţi deschidă mintea şi să te provoace să identifici noi orizonturi.
Adresa: str. Venus, nr.21, mun. Bacau
Organizator: ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA DEZVOLTARII PERSONALE
Persoane de contact: Popa Carla/ presedinte/ 0744779955

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor