arhiva evenimente adauga propunerea ta

ZEN Open Space @ ATA

Incepe la 08-10-2015 ora 9:00, se incheie la 08-10-2015 ora 15:00
Cristuru Secuiesc, Jud. Harghita
Creat de ATA la 03-10-2015, 6:11:17 / Editat de Irina Pilos la 05-10-2015, 7:00:54
Iti place? Da un
Placut de 0 persoane
856 vizualizari
Cu ocazia Zilei Educației Nonformale 5 voluntari locali și cei 10 voluntari SEV al Asociației de Tineri din Ardeal (ATA) vor organiza un set de activități non formale într-un cadru open space la sediul asociație pentru 12 clase din 2 școli din Cristuru Secuiesc.

Sediul asociației va fi împărțit pe 6 zone onde voluntarii locali și cei SEV vor desfășura în continuu anumite activități nonformale:
Zona 1 - Sala Europa: Aici 2 voluntari locali și 1 voluntar SEV vor primi elevii, vor face un Energizer, după care vor face un joc puzzle prin care vor identifica cele 3 tipuri de educație (formală, nonformală și informală). După acee voluntari vor prezenta ”Ruleta  Erasmus+” care va avea 40 de titluri de filmulețe făcute în ultimii 4 ani de activitate ATA. Filmulețele includ rapoarte scurte despre schimburi de tineri organizate de ATA, filmulețe făcute de participanții schimburilor în România și în străinătate, mărturii video ale foștilor noștrii voluntari SEV, etc . Elevii vor juca pe ruletă și când aceasta se va oprii la un titlu, voluntarii vor proiecta filmuletul și vor explica contextul acestuia.

Zona 2 - Sala de Upcycling: Aici 1 voluntar local și 1 voluntar SEV vor primi elevii, le vor prezenta posibilitășile de reciclare creativă din sală și vor decide împreună ce vor să creeze împreună. După aceea fiecare elev va crea obiectul care a fost decis.

Zona 3 - Sala España: Aici 3 voluntari SEV din Spania vor primi elevi, vor juca un Energyzer în Spaniolă, după care, jucând diverse jocuri non formale vor învăța elementele de bază ale limbii Spaniole.

Zona 4 - Sala Radio ATA. Aici 1 voluntar SEV va primi 4-5 elevi în studioul de Radio Online al asociației și împreună vor avea o emisiune Live adaptat la preferințele elevilor, care vor învăța cum să folosească microfonul, calculatorul și celelalte instrumente, în timp ce vor vorbi despre interesele lor, școala, muzică preferată, etc., în direct.

Mergând în curtea sediului asociației, elevii vor avea două zone diferite:

Zona 5 - Curtea de Astronomie: Unde 2 voluntari SEV vor primi elevii, vor face un Energizez astronomic și după aceea vor învăța cu diferite jocuri de rol și simulări despre sistemul solar, în special despre Soare, pe care îl vor și observa cu un telescop performant.

Zona 6 - Curtea Living Art Library: Aici 2 voluntari locali și 2 voluntar SEV vor fii Cărți Vii, care vor vorbii despre teme de interes pentru elevii care îî vor citii, în special despre artă, muzeele pe care le-au vizitat, artiștii pe care i-au cunoscut. În timp ce cărțile vor fi citite, voluntare for face și face painting pentru cititori.

La eveniment vor participa cel putin 250 de elevi, 8 din clasele IV-VIII și 4 din clasele IX-XII din Şcoala Generală "Petofi Sandor" și Liceul Teoretic ”Orbán Balázs”. Vom primii câte 2 clase în același timp, în jur de 45 de elevi. Fiecare clasă va petrece 45 de minute la sediul asociației. Înainte de a intra în clădire elevii vor primii ”meniul” cu toate zonele și instrucțiuni despre Open Space, conform căreia pot decide dacă vor fii participanți fideli al zone care le interesează cel mai mult sau dacă vor fi albinuțe care zboară din zonă în zonă. Activitățile se vor desfășura în limba Maghiară și Engleză.
Adresa: str Kriza János nr 11
Organizator: Asociația de Tineri din Ardeal
Persoane de contact: Nagy Attila / office.ata@gmail.com

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor