arhiva evenimente adauga propunerea ta

ZENit 2: Viciile si capriciile nu trec de VAMA, Virtutile - DA!

Incepe la 06-10-2015 ora 10:00, se incheie la 08-10-2015 ora 15:00
Focşani, Jud. Vrancea
Creat de michaela la 30-09-2015, 17:28:10 / Editat de Irina Pilos la 01-10-2015, 5:01:47
Iti place? Da un
Placut de 0 persoane
743 vizualizari
Societatea este mediul în care ne regăsim cel mai adesea, iar educaţia nu are limită de spaţiu ori timp.
Permanent interacţionăm cu semenii noştri... sau poate nu o facem aşa cum ar trebui.
Seria evenimentelor de anul acesta ce vor marca Ziua Educaţiei Nonformale îşi propune să-i ajute pe elevi să se integreze în diverse medii, fie ele şi virtuale! Scopul acestora este promovarea valorilor morale, rafinarea stilurilor verbale, vestimenare, sensibilizarea faţă de problemele societăţii şi ale cercului restrâns de semeni, dezvoltarea spiritului de iniţiativă şi antreprenorial.
Având ca punct de plecare conceptul de anul trecut - centrat pe metoda teatru forum, precum şi succesul formei de desfăşurare, VAMA pentru ZENit a devenit un proiect ce integrează o serie de întâlniri productive cu elevii, evident, nu doar în mediul formal.
Şi pentru că imaginile au un impact major în zilele noastre, vom începe în ziua de 7 octombrie cu o expoziţie de fotografii aduse de elevi, având ca temă sărăcia, alcoolul şi drogurile. Prin metoda photovoice, tinerii vor motiva alegerile făcute (pentru aproximativ 10 fotografii), urmând ca în clubul de debate să fie discutat, preţ de 15 minute, raportul cauză-efect ce a dus la crearea fiecărei situaţii în parte. Ziua se termină cu un flash-mob dincolo de zidurile şcolii.
În urma experienței de anul trecut, ne propunem să implicăm în acest an şi părinţi, alături de profesori şi elevi.
Astfel, în ziua următoare (8 octombrie), vom organiza un spectacol interactiv(metoda Teatru Forum) ce va implica şi părinţii. Elevii claselor a X-a au primit cu o săptămână în urmă un scenariu adaptat unei situaţii reale, corespunzător tematicii. Acest spectacol poate fi precedat sau urmat de scurte istorisiri ale elevilor de clasa a IX-a, martori la evenimente sau situaţii neplăcute(storytelling). Desfăşurarea de forţe este programată la ora 12:00, fiind precedată de repetiţiile celor 2 grupe şi de organizarea spaţiului.
Ziua finală, 9 octombrie, este dedicată elevilor mai mari care sunt organizatori ai Balului Bobocilor. Într-o cafenea publică, ne vom întâlni şi vom discuta despre condiţiile şi termenii propuşi de realizare a evenimentului. Spaţiul "deschis", nonformal, îi va stimula pe elevi să coopereze şi le va spori creativitatea. Ideile prezente în grupele de interes vor fi, bineînţeles, notate de coordonator (elev/profesor diriginte) şi valorificate!
  Tindem spre perfecţiune şi vom atinge ZENitul când ne vom aminti că trebuie să fim BUNI nu doar până la ieşirea din clasă!
Adresa: Str. Mărăşeşti Nr. 50
Organizator: Liceul Tehnologic "G.G. Longinescu"
Persoane de contact: Mihaela Cherciu
Relevant pentru programele: IMPACT, Tineret in Actiune

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor