Ce-i Aici: Metode

Ce găsesc în secţiunea metode?

Eşti curios în ceea ce priveşte metodele care se pot folosi în context nonformal? Vrei să le foloseşti în activitatea ta sau a organizaţiei tale? Sau chiar le practici? Ai ajuns în secţiunea de care ai nevoie! Aceasta reprezintă  "coloana vertebrală" a portalului şi îţi oferă informaţii şi resurse utile pentru aceste metode. Poţi să contribui şi tu împărtăşind resurse relevante, scriind articole, ştiri sau testimoniale sau să publici evenimente legate de o metodă.

Secţiunile cu metodele prezentate în această secţiune sunt administrate de persoane şi organizaţii cu experienţă practică pentru respectiva metodă, însă se bazează pe contribuţia tuturor utilizatorilor (mai multe informaţii găseşti mai jos).

Pentru început... să vedem care sunt caracteristicile unor astfel de metode.

Care sunt caracteristicile metodelor de învăţare în context nonformal?

Vrem să clarificăm un aspect de la bun început. Chiar dacă sunt denumite "nonformale" şi le găsim mai mult în contexte nonformale (cel puţin deocamdată), metodele prezentate pe acest portal pot fi folosite la fel de bine şi la şcoală sau în alte contexte formale. Caracteristicile lor sunt următoarele:clipart_of_16337_sm_2.jpg

- au obiective de învăţare clare
- dezvoltă toate tipurile de competenţe (cunoştinţe dar mai ales abilităţi şi atitudini)
- sunt active, creative si interactive
- au caracter participativ şi experienţial
- au caracter inovativ (nu fac parte din categoria “metode clasice”)
- au un grad de aplicabilitate mare

Cum găsesc informaţia relevantă?

Foarte simplu: foloseşte cu încredere meniul cu 'Lista Metodelor" din partea dreaptă a ecranului. Tot aici puteţi găsi şi o serie de "Resurse", "Ştiri, Articole sau Testimoniale" sau "Evenimente" relevante pentru fiecare metodă.

Poţi să accesezi metodele ordonându-le în funcţie de interesul tău: alfabetic dar şi după cele mai noi sau cele mai accesate. În meniul principal vor fi afişate aleator trei metode sub formă de pictogramă.

Dacă îţi place ce vezi, nu ezita să dai "Like" (trebuie să fi logat) şi împărtăşeşti aceste lucruri pe Facebook sau Twitter (pentru asta ai butoane dedicate).


Pot să contribui şi eu?

Sigur! Chiar te rugăm să o faci. Pentru asta este nevoie să te înregistrezi cu contul de utilizator şi să fi conectat (logat). Odată conectat ai următoarele opţiuni:
- să propui modificări la textul din secţiuni şi subsecţiuni. Pentru a face acest lucru trebuie să dai click pe butonul "Modifică" să editezi în câmpul care se va deschide şi să dai click pe butonul "Trimite modificarile"

- să propui "Resurse" (Link-uri, Filme, Activităţi practice sau Fişiere)  , "Ştiri, Articole sau Testimoniale" sau "Evenimente" relevante. Pentru a face acest lucru trebuie să dai click pe butonul "Propune" să editezi în câmpurile care se vor deschide şi să dai click pe butonul "Trimite propunerea". Nu uita să te asiguri că bifezi şi câmpurile relevante pentru concepte, metode sau programe (dacă este cazul pentru a se regăsi şi în meniurile acestora) şi să completezi câmpul cu "Cuvinte cheie" cu tag-urile care le consideri ca sunt cele mai relevante.

Pentru a fi publicate acestea trebuie să fie aprobate de către Admini. TOP