adauga propunerea ta

Photo Hunt

Obiective: Participanții învață cum sa realizeze fotografii realizate tehnic corect. Se familiarizează cu anumite noțiuni de fotografie ( Iso, diafragma, fotografie macro, timp lung de expunere) Învață sa prelucreze unei fotografii Dezvoltarea creativității, gândirii laterale

Marimea si caracteristicile grupului: Mai mult de 8 persoane. Nu exista limita maxima, fiind o activitate individuala.

Timp necesar: 1 ora pregatirea spatiului 1-2 ore perioada de derulare 1 ora strangerea pozelor de la participanti, pregatirea unei prezentari 30 de minute prezentarea pozelor, discutii pe baza pozelor

Resurse necesare: foi de flipchart, foi A4, aparat foto, un spatiu care poate sa fie controlat, trepied,lumanari. Aici depinde de ce resurse dispui, de loc, materiale. Iti gandesti activitatea in functie de acestea.

In cadru trainingului Youth FotoVideoTek am implementat un photohunt pentru a ajuta participanti care nu aveau atat de multe cunostiinte tehnice despre fotografie sa poata sa realizele poze corecte din punct de vedere tehnic.

Am facut o lista cu activitati, dupa modelul treasure hunt, dar adaptat la nevoile participantiilor ( era un training despre fotografie si video )

Modelul A1_yourname.jpg a fost facut pentru a putea face o selectie cat mai imediata a pozei.

A1 este prima activitate, iar in loc de yourname participantii trebuiau sa salveze poza cu numele lor.
Ex : A1_vivi.jpg

Pentru activitatiile de manipulare digitala a fotografiei am ales programul GIMP, similar cu Photoshop, diferenta consta in faptul ca este OpenSource, poate sa fie descarcat gratuit de pe internet.

Am selectat 2 fotografii, iar fiecare participant in parte trebuia sa treaca pe la Digital Table, unde un voluntar le explica cum se foloseste Clone Tool ( pentru a scoate un cos dintr-o poza, o imperfectiune) , apoi fiind randul participantului sa realizeze si el acest lucru.

Pentru A2 se intampla la fel. Dupa ce terminau activitatiile, primeau o stampila care certifica ca au terminat prima si a 2 activitate, si puteau sa continue cu restul activitatiilor.

La A3 s-au pus vreo 5-6 obiecte pe o masa, impreuna cu o foaie A4 care indica faptul ca acesta era "red Table"
Iar participantii trebuiau sa se gandeasca la compozitia unei fotografii, astfel incat sa fie cat mai atragatoare fotografia.

A4 a fost gandit ca un exercitiu pentru simetrie, avand si sugestii pe o foaie care explica conceptul de simetrie.

A5 era o masa goala, doar cu o floare intr-un ghiveci, fiind gandit pentru a permite participantului sa incerce sa faca fotografie macro.

La A6 se aflau 2 voluntari, un model si un ucenic care lucra cu participantii, le arata cum se foloseste blitz-ul extern,
Ca si resurse aici am oferit un obiectiv de 35 de mm si blitz-ul extern, pentru a invata participantii despre diferite obiective care exista, si ce proprietati au ele.

Langa, ca inspiratie, rula un film la proiector despre cum influenteaza lumina fata modelului LINK : http://www.youtube.com/watch?v=xQHyLKz-oxc

A7 aveam o fantana afara. La astfel de lucruri trebuie sa ai grija de lumina zilei. Aici aveau o foaie unde li se explica cum ar trebui sa faca ( Iso cat mai mic, aperture cat mai mare (F) si timpul de expunere sa fie jumatate de secunda sau mai mult.
Ca si resursa, cand ajungeau la fantana aveau un trepied.

La A8 am ales toaleta, pentru ca era un spatiu foarte intunecat. In toaleta gaseau 2 lumanari aprinse. Inainte sa intre gaseau 2 reguli,
Nu au voie sa foloseasca blitz-ul.
Nu au voie sa aprinda lumina la toaleta.

Scopul exercitiului era sa invete sa foloseasca diferite lumini, compozitia. Participantii aveau voie sa mute lumanarile cum doreau.

A9 era o statuie cu un domn batran care cersea.
Aici interesul era de compozitie, sa vedem daca folosesc landscape sau portret cand fac fotografie, si cat de bine expune mesajul, precum si ce mesaj trimitea fotografia lor ( daca transmitea ) . Noi aveam pregatite 1-2 exemple cu aceiasi statuie, poze care daca erau privite, aveau un mesaj social.

La A10 aveam scaunele asezate paralel cu barul, iar la bar era o oglinda imensa. Aici ne interesa sa invete sa foloseasca tehnica de "leading lines", o tehnica care poate sa ii ajute sa faca fotografii mai reusite.

A11 si A12 a fost gandit sa reflecte partea de creativitate, abstract


Photo Hunt

 

A1_yourname.Jpg - Remove the spot from picture1( Digital Table )
 
A2_yourname.Jpg - Crop the picture2 so that is more visual appealing ( Digital Table )
 
A3_yourname.Jpg - Arrange the objects on the Red Table and make a photo as appealing as possible. You are allowed to remove 1 object from the table.
After you finish with the photo, put all the objects in the middle of the table (Red Table)

 
A4_yourname.Jpg - Make a picture of the door in front of the training room.
 
A5_yourname.Jpg - Make a picture with the flower from the Green Table

 
A6_yourname.Jpg and A6color_yourname.Jpg - Make a black and white AND a Color photo of the face of our beautiful model from the Studio Corner.
 
Tip – You also have the external Flash that will fire if you use your flash.
If you have Nikon you can use the 35 mm objective that you will find at the Studio Corner

 
A7_yourname.Jpg - Do a long exposure picture of the water of life.
Tip . Use the highest Aperture (F) and the lowest ISO

 
A8_yourname.Jpg - Do a photo in the dark room (toilet) – DO not turn on the light. Make use of the beautiful candle.
 
A9_yourname.Jpg - Photograph the old man near the door ( the little statue )
 
A10_yourname.Jpg - Have in mind the idea of the Leading Lines and make a photo of the chairs near the Bars
 
A11.Jpg - Make a photo that express the idea of this Training Course.
 
A12.Jpg - Make a photo that express equality


Relevant pentru programele: Tineret in Actiune
Tag-uri: photohunt, fotografie, non-formal
Propus de Badita Florin (vivi) la 25-06-2013 15:06:24
Editat de Laura la 26-06-2013 3:20:58
Istoric Photo Hunt Modifica Photo Hunt
Iti place? Da un
Placut de 0 persoane
3939 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu