adauga propunere

Educatia nonformala incotro in Romania?

Educatia nonformala incotro in Romania?
Cum putem ajuta educația nonformală să ne sprijine educația copiilor noștri? Fundația Noi Orizonturi caută continuu soluția acestei întrebări și propune spre dezbatere un Raport de analiză pentru dezvoltarea unei politici publice care să sprijine educația nonformală. Raportul a fost realizat de către lector.drd. Oana Mosoiu, Facultatea de Științe ale Educației, Universitatea București în cadrul proiectului „IMPACT – model de educație extracurriculară, nonformală în România”, finanțat de Romanian-American Foundation.

Pentru că ne dorim să cunoaștem și să promovăm educația nonformală, Raportul de analiză are în vedere cartografierea eforturilor actorilor relevanți la nivel național în acest sector, precum și o proiectare a necesităților și direcțiilor generale de viitor: "Există deja o masă critică de inițiative care să facă posibilă o constantă de inițiative, există experiență, sunt formulate propuneri, se simte că e momentul în care se poate întâmpla ceva având un context, mesaj și oameni care practică și  promovează educația nonformală; putem vorbi de o reconstrucție în sistemul educațional pe principiul educației nonformale". (lector drd. Oana Mosoiu).
 
Vă invităm să susțineți și voi educația nonformală și inițiativa noastră prin parcurgerea Raportului de analiză pe care îl propunem si prin oferirea unui feed-back constructiv. Așteptăm sugestiile de optimizare a documentului și motivația lor pe adresa office@noi-orizonturi.ro. Perioada pentru care documentul se află în dezbatere publică este 1- 28 februarie 2013, după care va fi înmânat Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului și actorilor în domeniu. Raportul va putea fi utilizat ca document de fundamentare pentru eforturile membrilor activi din acest sector și va servi ulterior dezvoltării unei politici publice care să sprijine educația nonformală.
 
*****
Raportul de analiză a fost lansat într-un eveniment marcat de cele mai importante nume implicate în educația de astăzi, voci care sprijină, constant, eforturile și acțiunile noastre în educația nonformală. Conferința IMPACT și Educația nonformală în școală, din 30 ianuarie 2013, București, realizată cu sprijinul Romanian-American Foundation, a adus într-un dialog constructiv trei voci și perspective importante asupra educației: Liliana Preoteasa,  director general, Direcția Generală Educație și Învățare pe tot Parcursul Vieții, MECTS, Monica Calota, director Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației si Formării Profesionale, Roxana Vitan, director executiv, Romanian-American Foundation. Ne-am bucurat, de asemenea, să vedem susținerea, din sală, a peste 70 de participanți activi ai sectorului non-guvernamental, educațional și business.Relevant pentru programele: IMPACT
Tag-uri: raport de analiza, IMPACT
Propus de Diana Certan la 06-02-2013 11:44:07
Editat de Laura la 06-02-2013 11:50:41
Istoric Educatia nonformala incotro in Romania? Modifica Educatia nonformala incotro in Romania?
Iti place? Da un
Placut de 8 persoane
3330 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu