adauga propunere

Miercurea nonformala

Miercurea nonformala Si Laboratorul a continuat cu alte metode miercuri…
 
O zi lunga. Plina de emotii. Plina de povesti. Plina de miscare. O zi de introspectie. O zi de conectare la ceilalti … si la comunitate. O zi a spontaneitatii, dar si a planificarii. O zi a simturilor. O zi a teatrului de improvizatie (atelier sustinut de Ciprian Nemesiu, de la Teatrul Fara Frontiere) , a teatrului labirint (atelier sustinut de Bogdan Nechifor de la Compania de Teatru Labirint), a dansului contemporan (atelier sustinut de Andreea Novac de la Centrul National al Dansului Bucuresti), a metodei Viewpoints (atelier sustinut de Mihaela Sirbu) si a teatrului forum (atelier sustinut de Ana-Maria Gradinariu de la ART Fusion). O zi urmata de o noapte lunga, noaptea labirintului.
 
A treia zi de metode din Laboratorul de anul acesta.
 
Soare, dar vant si cam frig. Pe parcursul intregii zile nonformalii au lucrat pe o singura metoda, descoperindu-i sensul, obiectivul, modul de aplicare; experimentand-o si pregatind reprezentatii pentru ca toti sa poata vedea ce rezultate poate avea metoda; ce mesaje poate transmite; ce solutii poate aduce; ce emotii poate crea.
 
Ce a insemnat teatrul de improvizatie? „Provocare” – spune Diana, de la Scoala de Valori.
 
Teatrul forum este o metoda de interventie eficienta pentru grupurile defavorizate, care ajuta la identificarea problemei si implicarea spectatorului in gasirea unor solutii. E o metoda utila, te provoaca, iti da posibilitatea de a deveni participativ. Nu se rezuma la a veni, a aplauda si a pleca, ci e un proces in care te poti implica”- ne-a spus Carmen Parteni, de la Penitenciarul Vaslui, despre atelierul la care a participat.
 
„Am invatat ca prin intermediul dansului o persoana poate sa scape de inhibitii, poate invata sa fie increzatoare in sine, dar si in ceilalti. Prin dans poti transmite emotie, un mesaj, poti fi cel care transmite / ofera ceva, dar totodata si cel care primeste”, crede Marina, de la Curba de Cultura Rosia Montana. Parerea Georgianei Stoia, de la Asociatia Komunitas: „Am desfiintat prejudecati, am dizolvat bariere, am calatorit in parti ascunse ale sufletului meu si ale celorlalti, am trait la intensitati de care nu ma credeam in stare.”
 
„Daca mi-ar fi spus cineva: „Tu ai sa dansezi Viewpoints si o sa o faci bine” as fi spus ca nu se poate sa inveti si sa faci ceva nou intr-un timp relativ scurt. Ce am invatat? Am invatat ca e important sa-i asculti pe ceilalti cu mai multa atentie, ca e vital sa raspunzi, sa rezonezi cu ce se intampla in jurul tau si ca poti fi creativ chiar atunci cand se impun reguli. Mi-a placut… M-a imbogatit. Mult. Mi-am dat seama ca vroiam sa fac acest tip de miscare, dar nu am stiut – pana nu am devenit constienta ca si corpul are sufletul lui, care cauta la randul lui bucuria”, ne-a spus Carmen, participanta la atelier.
 
Teatru labirint… ACEL loc in care traiesti lumea ta. ACEL moment in care esti doar tu cu tine si cu monstrii tai” – parerea lui Danut despre atelierul de teatru labirint.
 
 
Noaptea de miercuri spre joi a insemnat reprezentatia de la teatrul labirint… cea mai lunga noapte a Laboratorului de pana acum, noapte care s-a terminat, pentru constructorii labirintului, dar si pentru o parte dintre cei care au trecut prin el, la… aproape 5 dimineata. Moment cand am aflat ca soarele rasare la 6.24. Nu am prins rasaritul.
 
In prima jumatate a zilei, nonformalii din Laborator s-au impartit intre intalnirile de pregatire a reprezentatiilor. Am inceput, joi, si reprezentatiile, in a doua parte a zilei. Dar despre reprezentatii vom scrie intr-un articol separat…
 


Relevant pentru metodele: Teatru Forum
Relevant pentru programele: Tineret in Actiune
Propus de Andrei Popescu la 06-09-2013 6:03:50
Istoric Miercurea nonformala Modifica Miercurea nonformala
Iti place? Da un
Placut de 6 persoane
3222 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu