Despre noi

Portalul nonformalii.ro este dezvoltat in cadrul unui proiect ambitios de promovare a educatiei nonformale in Romania:NONFORMAL. Proiectul este implementat in perioada februarie 2012 - ianuarie 2013 de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, impreuna cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul de Stiinte ale Educatiei

Portalul este gestionat de catre ANPCDEFP prin programul Tineret in Actiune si isi propune sa devina un punct de referinta pentru educatia nonformala prin impartasirea de resurse, metode si practici precum si prin crearea unei comunitati a oamenilor si institutiilor interesate de acest tip de educatie.

Scopul principal al proiectului este acela de a creste gradul de constientizare a actorilor educationali si a rolului acestora asupra procesului de invatare pe tot parcursul vietii in general, si al educatiei nonformale, in special. Proiectul a plecat de la premisa ca educatia nonformala, desi este un subiect important si in acelasi timp interesant de discutie in medii diferite, punct central pentru din ce in ce mai numeroase initiative, programe si proiecte, totusi aceasta nu se bucura de recunoasterea pe care o merita. Este adevarat ca ne putem referi specific la beneficiile acestui tip de educatie in complementaritate cu educatia formala si contextele informale de invatare, insa consideram ca este necesar ca aceasta sa fie pusa intr-un context planificat si gestionat ca atare, ceea ce a generat ideea proiectului.

N.O.N.F.O.R.M.A.L. isi propune de fapt sa fie o campanie de promovare si sustinere pentru educatia nonformala.