arhiva evenimente adauga propunerea ta

Noi suntem organizatorii!

Incepe la 09-10-2018 ora 14:00, se incheie la 09-10-2018 ora 16:00
Timisoara, Jud. Timis
Creat de Simina Maris la 21-09-2018, 12:16:01 / Editat de Andrei Popescu la 24-09-2018, 5:43:53
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
678 vizualizari
La începutul actvității se va vota ce eveniment va fi organizat: festival de film pe telefonul mobil, concurs de fotografie, târg de Crăciun, târg de științe (science fair), concurs sportiv.

Elevii vor lucra pe grupe mici, fiind organizatorii unui eveniment care va avea loc în şcoala lor. Fiecare grupă va primi o coală / fișă de lucru care îi va provoca să gândească pașii necesari realizării evenimentului: înainte de eveniment, în timpul evenimentului, după eveniment.

După ce elevii își prezintă ideile, acestea vor fi sintetizate, discuția fiind ghidată către cei 3 pași principali de urmat în orice activitate: planificarea, monitorizarea progresului, evaluarea rezultatelor.

Planificarea înseamnă practic a pune întrebări despre ceea ce trebuie faci şi despre resursele tale proprii pentru realizarea sarcinii de lucru.
Monitorizarea înseamnă să urmăreşti progresul muncii tale. Aceasta este realizată uneori prin reflexie, care înseamnă a studia un material în profunzime, a realiza conexiuni cu cunoştinţele anterioare şi cu viaţa personală, a verifica greşelile şi a schimba strategiile dacă cele alese se dovedesc ineficiente, a căuta un înţeles, un sens în ceea ce faci.
Evaluarea se referă la a evalua rezultatele obținute.


Elevii vor fi apoi îndrumați să conștientizeze că în acest mod își pot organiza și propria învățare și, la fel ca şi în cazul organizării unui eveniment, aceasta poate fi planificată, monitorizată şi evaluată.

Va urma o discuție despre aplicabilitatea acestor concepte în cazul învățării: cum se face acest lucru și care este utilitatea lui.

La final, elevii vor primi roluri în structura de organizare a evenimentului și vor fi  îndrumați spre realizarea practică a acestuia în săptămânile următoare (dar aceasta va face obiectul unui alt proiect).

 

Adresa: str. A.P.Podeanu nr. 144
Organizator: Liceul Tehnologic Ioan Slavici
Persoane de contact: Simina Maris, 0744574443, siminamaris@gmail.com
Relevant pentru metodele: Cafenea Publica, Open Space
Relevant pentru programele: Tineret in Actiune

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor