arhiva evenimente adauga propunerea ta

Palariile ganditoare

Incepe la 08-10-2015 ora 10:00, se incheie la 08-10-2015 ora 11:00
Tg.Ocna, Jud. Bacau
Creat de Alina Zamfir la 29-09-2015, 12:35:52 / Editat de Andrei Popescu la 29-09-2015, 14:02:26
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
996 vizualizari
Aplicarea metodelor și tehnicilor de grup la orele de psihologie

Tema : Procesele psihice cognitiv elementare
Metoda aplicată- Pălăriile gânditoare

Colectivul de elevi este împărțit în 6 grupe a câte patru elevi. Se împart cele șase pălării gânditoare elevilor și se oferă cazul supus discuției pentru ca fiecare să-și pregătească ideile.
 
1. Pălăria albă
informează în mod obiectiv și neutru despre caracteristicile esențiale ale proceselor psihice cognitiv elementare ( senzații, percepții, reprezentări)
2. Pălăria roșie legitimează emoțiile și sentimentele, rolul său în activitate va fi acela de a aduce în discuție tonalitatea afectivă a senzațiilor, apelând la exemple.
3. Pălăria neagră punctează ceea ce este incorect. Explică ceea ce nu merge, ce nu funcționează. Această echipă va prezenta colegilor săi despre iluziile perceptive( percepții ce deformează unele aspecte ale realității).
4. Pălăria galbenă este creativă iar această grupă va prezenta importanța spiritului de observație pentru individ  ce se dezvoltă prin experiență și care este aptitudinea de sesiza cu ușurință, rapiditate și precizie ceea ce este slab, ascuns, nerelevant, dar semnificativ pentru scopurile umane.
5. Pălăria verde simbolizează ideile noi și gândirea creativă, aceasta va prezenta rolul reprezentărilor în procesul imaginației reproductive și a celei creatoare.
6. Pălăria albastră supraveghează bunul mers al acțiunii, această echipa va extrage concluziile cu privire la procesele psihice cognitiv elementare.

Adresa: C. Negri 39
Organizator: C.N. Costache Negri-Tg.Ocna
Persoane de contact: alinaaly283@gmail.com
Informatii suplimentare: http://trainereducatie.wordpress.com

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor