arhiva evenimente adauga propunerea ta

Scoala NU e naspa

Incepe la 08-10-2015 ora 12:00, se incheie la 09-10-2015 ora 16:00
Ploiesti, Jud. Prahova
Creat de Krom la 30-09-2015, 4:35:31 / Editat de Andrei Popescu la 30-09-2015, 5:17:05
Iti place? Da un
Placut de 2 persoane
1218 vizualizari
Nonformalii de nota 10 din Colegiul Economic "Virgil Madgearu" Ploiesti îşi propun sa duca mai departe ideea proiectului pe care l-au implementat in perioada aprilie-iunie in liceele din Ploiesti, "Daca-i Miercuri, e non-formal", proiect realizat cu sprijinul YouthBank si al Fundatiei Comunitare Prahova,  respectiv activităţi de educaţie non-formală, desfăşurate atât indoor, cât şi outdoor, care să-i facă pe tinerii din grupul ţintă, elevi de liceu, să deprindă şi să aplice exemplele de bună practică prezentate de către membrii echipei , astfel încât, pe de-o parte, şcoala să devină pentru ei un loc mai primitor şi mai atractiv, pe de altă parte gradul de absenteism şi abandon şcolar să scadă.
Aceasta actiune este menita să aducă în atenţia actorilor educaţionali, profesori şi elevi, importanţa componentei non-formale a educaţiei şcolare. Aceste activităţi sunt compuse din sarcini de lucru care dezvoltă creativitatea, imaginația, spiritul de echipă, respectiv activități de tip energizer, icebraker, teambuilding, animatie stradala etc.
-Icebreakers-jocuri de spargere a ghetii: 1minut, Puntea, Mingea, Deget-Palmă, Măștile, Baloane cu provocări etc.
-Team Building-activitati de sudare a echipei: Curentul alternativ, Ridicat de jos (in perechi, cate 3 pana la 15), DA/NU, Firma noastră S.R.L., Zmeul, Mumiile, 9 puncte, Am fost si eu acolo, Oile și ciobanul etc.
Energizers-activități de energizare a grupului, indoor si outdoor : Hipodromul, Am o casă mică, Salata de fructe, Hep-Hep etc.
Activitate spirituală-meditație ghidată : identificarea calităților și a defectelor, a temerilor fiecăruia, cu suport muzic
Animatie stradala-Parcul "Constantin Stere" din Bucov: Marele Joc-MARELE JOC, care contine mai multe mini-jocuri. Exemple de jocuri sunt:
-BAGA MINGEA SI CASTIGI,  acest joc consta in 3 incercari de aruncare a mingiilor, de la o anumita distanta, intr-o gaura a unei cutii/panou. La introducerea celor 3 mingi vi se va tripla valoarea de intrare (jetoane), iar la a doua reusita castigul se va dubla.
-LOTERIA SPIRIDUSULUI, consta in incercarea de a ghici unul din cele 12 numere amestecate in urna din cadrul standului. Extragerea se va realiza de catre conducatorul de joc sau persoana in cauza. Daca alege sa ghiceasca 2 numere, premiul se va cvadrupla, iar daca alege un singur numar premiul se va dubla.
-TINTA DRACULUI, consta in legarea la ochi si invartirea participantului la joc, iar in urma acesteia el va trebui sa puna pointer-ul pe tinta. In functie de punctajul nimerit va castiga un premiu direct proportional cu acesta.
-RULETA NAZDRAVANULUI, consta intr-o mini-ruleta in care se va arunca o mingiuta, iar aruncatorul respectiv, participantul va trebui sa nimereasca numarul pe care l-a ales. In caz de reusita, participantul va obtine triplarea sumei.
-OUL SALTARET (participantul va avea o lingura cu un „ou” (de fapt o minge de ping-pong ), pe care o va tine in mana, va fi sub forma unei curse, iar castigatorul va  obtine triplarea sumei).
-PESCUIT PE USCAT (participantii vor avea o undita de al carei fir va fi legat un creion. Acestia vor trebui sa introduca creionul intr-una dintre gaurile unei cutii, ca sa castige ).
Aici vor mai avea loc energizere si icebreakere.
Debrief: prin intrebări diverse, adresate intregului grup sau folosind un zar si cartonase cu intrebari ce verifică gradul de implicare a participantilor in activități / feedback imediat.
Activitatile se vor desfasura in cadrul Colegiului Economic "Virgil Madgearu" pe data de 9 octombrie 2015 si in Parcul "Constantin Stere" din Bucov pe data de 10 octombrie 2015.
Adresa: Strada Rudului nr. 24, Ploiesti
Organizator: Mihail Karaghiaur/Nonformalii de Nota 10 - Colegiul Economic "Virgil Madgearu" Ploiesti
Persoane de contact: Mihail Karaghiaur- mihai_karaghiaur@yahoo.fr
Relevant pentru programele: Cercetasia, Tineret in Actiune

Commentarii

 • Gravatar

  Mata Aristocrata T.

  03-10-2015

  AM DREPTUL SA PLAGIEZ?
  -DE 3X VINE RASPUNSUL DADADA
  SUNTETI CEI MAI TARI DIN PARCARE!ROMANIA VA FI MAI BOGATA CU VOI!

  raspunde
 • Gravatar

  Mata Aristocrata T.

  03-10-2015

  AM DREPTUL SA PLAGIEZ?
  -DE 3X VINE RASPUNSUL DADADA
  SUNTETI CEI MAI TARI DIN PARCARE!ROMANIA VA FI MAI BOGATA CU VOI!

  raspunde

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor