arhiva evenimente adauga propunerea ta

Should I Stay or Should I Go!

Incepe la 18-10-2016 ora 0:00, se incheie la 26-10-2016 ora 23:00
Nehoiu, Jud. Buzau
Creat de Fabi la 17-10-2016, 14:21:51 / Editat de Andrei Popescu la 18-10-2016, 2:40:57
Iti place? Da un
Placut de 0 persoane
694 vizualizari

Should I stay or should I go” este un schimb de tineri cu săptămâna de activităţi în perioada 19-27 octombrie 2016 la Buşteni, Romania. Parteneriatul cuprinde 45 de tineri şi lideri de grup din opt ţări europene: Bulgaria, Grecia, Italia, Letonia, Estonia, Spania, Polonia, Romania.

Contextul actual este unul în care o mare parte a tinerilor trăiesc în pasivitate fără a fi informaţi despre oportunităţile de mobilitate şi despre avantajele voluntariatului.

Scopul proiectului este stimularea spiritului de voluntariat, a participării active şi a mobilităţii tinerilor europeni pentru întărirea cetăţeniei active şi creşterea calităţii proiectelor de tineret.

 

Obiectivele propuse sunt:

-crearea pentru 45 de tineri din 8 ţări a unui spaţiu comun de reflecţie asupra diversităţii culturale şi a avantajelor oferite de voluntariat, participare activă şi mobilitate.

-conştientizarea avantajelor voluntariatului şi dezvoltarea prin metode de educaţie nonformală de noi instrumente pentru stimularea acestuia

-creşterea participării active a tinerilor şi promovarea ei ca alternativă la viaţa pasivă şi şomaj

-utilizarea oportunităţilor programului Erasmus+ şi a schimbului de practici pentru dezvoltarea mobilităţii tinerilor şi identificarea de căi comune pentru extinderea cooperării între tineri

-promovarea “world school debate“ ca metodă pentru stimularea voluntariatului şi participării active

 

Activităţile proiectului vor fi de pregătire, de introducere, de cunoaştere, încredere, team building şi dinamică de grup, prezentări ale organizaţiilor şi participanţilor, programului Erasmus+ şi certficatului Youthpass, vizite culturale în Buşteni şi pe Valea Prahovei, seri interculturale, tematice şi la dispoziţia participanţilor. Vor fi 4 ateliere de lucru tematice pe baza studiilor din faza de cerecetare şi pentru definirea conceptelor, un atelier de introducere a metodei „world school debate” şi un turneu de debate cu 8 echipe care se vor întrece în 4 runde, în final redactând o broşură cu concluziile meciurilor de debate şi atelierelor tematice.

Rezultatele proiectului vor fi o broşură, filmul finalei de debate, un blog/pagina facebook creat de tineri şi un DVD final. Diseminarea acestora se va face de către toţi participanţii prin internet şi reţele sociale şi informări în asociaţii, iar de organizaţii prin mass media, parteneriate, postări on line.

ASOCIATIA ODEN NEHOIU este o structură de tineret care sprijină proiecte şi iniţiative de şi pentru tineret. Pentru detalii despre acest proiect şi alte aspecte din activitatea noastră vă rugăm să ne contactaţi la asociatia.oden@gmail.com.

 

Responsabil proiect,

Fabiola Chiriacescu

 

Adresa: str. Scolii bl. 5 ap. 3
Organizator: Organizatia pentru Democratie si Educatie Nonformala ODEN
Persoane de contact: Fabiola si Bogdan Chiriacescu

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor