arhiva evenimente adauga propunerea ta

TEDxCaleaVictorieiED - 100 pentru educatie!

Incepe la 27-05-2013 ora 10:00, se incheie la 27-05-2013 ora 18:00
Bucuresti, Jud. Bucuresti
Creat de Andrei Popescu la 01-05-2013, 13:23:41 / Editat de vlad la 24-05-2013, 19:49:56
Iti place? Da un
Placut de 10 persoane
4066 vizualizari

Ce vrem?

Căutăm 100 de oameni pasionaţi de educaţie, care cred în puterea ei şi care o practică într-o mică sau mai mare măsură în viaţa de zi cu zi. Ne dorim ca ei să ducă mai departe idei de bine despre educație. Și să le pună în aplicare. Oferim inspiraţie şi motivaţie, conexiuni care fac lucrurile să se întample şi un cadru de conversaţie cu sens, despre educaţie şi nu numai.

Marţi, 28 mai, între orele 9.00 – 18.00 la Sala Studio a Teatrului Odeon în Bucureşti, vă propunem un eveniment TED ce va cuprinde o selecţie de discursuri motivaţionale oferite de gânditori şi practicieni educaţionali inspiraţionali din România cât şi o valorificare a unei comunităţi de oameni care împărtăşesc idei şi pasiuni educative similare.

Un eveniment cu idei care merită să fie împărtăşite, ce schimbă mentalităţi, atitudini şi mobilizează către acţiune în starea ei pură - activismul.

Cine vorbește?

În cadrul acestei ediții a TEDxCaleaVictorieiED avem un playlist de vorbitori, unul și una. Astfel, ne vor inspira și motiva:

Andreea Sorescu (Asociația Învingem Autismul), Mirela Ștețco (Grup Școlar Borșa), Ioana Bere (Centrul de Voluntariat Cluj Napoca) și Mara Zafiu (Colegiul Național Sf Sava) - care ne vor împărtășii lecții cu impact la nivel personal

Oana Preda (Centrul de Resurse petru Participare Publică), Diana Certan (Fundația Noi Orizonturi), Irina Păcurariu (TVR) și Răzvan Crișan (Asociația Oricum) - care ne vor ”preda” câte o lecție despre comunitate

Romeo Moșoiu (Ministerul Educației Naționale), Magda Balica (Institutul de Științe ale Educației) și Marian Staș - care ne vor pune în legătură cu impactul sistemic

Vlad Tăușance, Irina Niță (Asociația ACCEPT), Vlad Atanasiu (CROS) și Andreea Novac (Centrul Național al Dansului București) - care ne vor duce către impactul învățării pe toată durata vieții.

Moderatorii evenimentului vor fi Melania Medeleanu și Paul Oltean.

Susţinătorii:

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundaţia Friends For Friends (FFFF), Friends Advertising, Teatrul Odeon și Universitatea din București prin Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Evenimentul susținut de programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene.

De ce un eveniment TED educațional?

Pentru că vrem să arătăm că se întâmplă lucruri de bine în educație, învățare și inovare în România care au potențial de a transforma discursul despre educație din țară.
Pentru că ideile bune merită să fie împărtășite și pot avea un efect catalizator de transformare.
Pentru că vizualizăm capitalizarea eforturilor oamenilor motivați să producă o schimbare socială cu referire la educație in România.
Prin acest eveniment ne dorim să contribuim activ la sustinerea unei platforme educaționale din care oamenii să își procure inspirație și motivație pentru activități noi, de impact și realizate în rețea.

Evenimentul este construit din discursuri motivaționale într-un format de tip "lecții învățate" cu următoarele direcții:
1. Impact la nivel personal
2. Impact în comunitate
3. Impact la nivel sistemic
4. Lecții despre învațarea pe tot parcursul vieții
Lista vorbitorilor se va actualiza și posta în cel mai scurt timp, însă promitem nume de actualitate din mișcarea educațională din România.

Totodată evenimentul își dorește să fie și o platformă în care și participanții să aibă ocazia să inspire din experiența lor. Tu ce lecție de viață ai împărtășit ultima oară?

TEDxCaleaVictorieiED pe Facebook?

TEDxCaleaVictorieiED este prezent pe Facebook cu:
- pagina (click AICI)
- eveniment (click AICI)
Adresa: Sala Studio a Teatrului Odeon
Organizator: ANPCDEFP, FDSC, FFFF
Persoane de contact: vlad.dumitrescu@fdsc.ro si andrei.popescu@anpcdefp.ro

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor