arhiva evenimente adauga propunerea ta

Tu esti parte din comunitate!

Incepe la 26-07-2016 ora 10:00, se incheie la 26-07-2016 ora 12:00
Comuna Checea, Jud. Timis
Creat de Romina la 20-07-2016, 8:59:47 / Editat de Andrei Popescu la 20-07-2016, 12:50:15
Iti place? Da un
Placut de 0 persoane
690 vizualizari
Ești tânăr și vrei să te implici în viața comunității tale? Vrei să audă Europa punctul tău de vedere cu privire la una sau mai multe din temele de mai jos
- Schimbările din societate care te îngrijorează la momentul actual
- Modul în care interacționezi cu persoane diferite de tine
- Stigmatizarea tinerilor vulnerabili
- Ce te ajută să depășești situații dificile
- Descoperirea propriului tău potențial?

Te invităm la consultarea publică cu privire la temele propuse de Președinția Slovacie la Uniunea Europeană. Ea face parte din un așa numit proces de "dialog structurat". Adică vrem să aflăm ce părere au tinerii legat de aceste teme. Rezultatele discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenției Olanda, Slovacia și Malta.
Ce zici? Ne vedem?
Tineri din toată țara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național de evenimente de consultare. Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. Totodată își propune să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și 1 activitate de formare în comunitățile în care sunt activi. Preconizăm astfel 168 de evenimente și 42 de cursuri în toată țara la care sunt așteptați aproximativ 3000 tineri.
 
Rezultate discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenției Olanda, Slovacia și Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.
 
Prin activitățile propuse se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală.
Adresa: Caminul cultural
Organizator: tineREȚEA
Persoane de contact: Andreeas Novacovici - 0726320747
Relevant pentru metodele: Cafenea Publica

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor