arhiva evenimente adauga propunerea ta

Vino sa afli despre mine - Povesti si Destine

Incepe la 20-10-2016 ora 9:00, se incheie la 20-10-2016 ora 13:00
Bucuresti,, Jud. Bucuresti
Creat de JUNII la 22-09-2016, 13:02:38 / Editat de Andrei Popescu la 26-09-2016, 5:28:51
Iti place? Da un
Placut de 1 persoane
995 vizualizari

Asociatia JUNII si Asociatia T.I.B.E.R.I.U.S, demarează în această toamnă cu un nou proiect național, pentru categoria de vârste 15-30 de ani, cetățean român.

SCOPUL ȘI OBIECTIVELE PROIECTULUI

Proiectul se desfasoara in plan social, scopul fiind participarea in activitati de voluntariat, dezvoltarea si deversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii.

Obiectiv 1. Imbunatatirea ofertei de educatie non-formala pentru 2500 de tineri compensand deficitele acumulate in sectorul de protectie sociala, prin inter- mediul a doua ore, conferinta din 41 de judete, cu un total de 810 ore +400 ore de activitate de implementare, pregatire, evaluare, diseminare, publicatii .

Obiectiv 2. Managementul tinerilor si stimularea interesului de a participa la activitati civice prin dezvoltarea directa a unui numar de 2500 de participanti si 75.000 de participant indirecti prin transferul de cunostinte dobandite catre alti tinerii.

Obiectiv 3. Dezvoltarea capacitatilor de relationare si dialog a tinerilor participanti pe plan personal, social si profesional prin doban- direa de noi strategii perceptuale si metode de comunicare empatica si non-violenta.

Obiectivul 4. Oferirea de cursuri de calificare, a unui numar de 41 de tineri , din sistemul de protectie sociala.

Obiectiv 5. Crearea unor sesiuni de dialog tip conferinta cu participantii proiectului la un interval de o saptamana, in fiecare judet. Obiectivele mai sus mentionate sunt cuprinse si in Strategia Nationala in domeniul politicii de Tineret pentru anul 2014-2020.

GRUPUL ȚINTĂ ȘI BENEFICIARII PROIECTULUI

Tineri cu vârste cuprinse intre 15-30 de ani, cu reședința in Romania, aici ne referim la 2 categorii de beneficiari (indirecți, direcți). 1.BENEFICIARI INDIRECȚI Peste 75.000 de tineri, din diferite domenii, ONG/ONGTS, instituții școlare, universitare, vor avea acces la informații despre acest proiect, prin flyere, afișe, publicație one-line (Facebook, mail).

2.BENEFICIARI DIRECȚI 2500 de tineri cu vârste cuprinse intre 15-30 ani din Romania:

-Fără deosebire de sex sau orientare sexuala;

-Selectam o varietate de tineri studenți cu situație economica socială precara;

-Tânăr al sistemului de protecție, cu oportunități reduse discriminat din punct de vedere rasial, etnic;

-Tânăr al sistemului de protecție cu spirit de lucru in echipa;

-Tânăr student dispus spre discuții libere, dinamic;

-Tânăr student care își asuma responsabilități .

ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI

Perioada de derulare a activităților va fi august 2016 – septembrie 2017, in toata tara, cele 41 de judete. Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi angrenați în activități de tip conferinta, workshop, în care vor înțelege mecanismul de abordare si de cunoastere a societatii in care tinerii vor trebui sa se confrunte cu realitatea, dupa ce acestia ies din sistemul de protectie, prin care vor deprinde competențe și aptitudini. Vom utiliza metode non formale, cum ar fi: -Open space; -Debate; -Lucru în echipă.

Sponsor oficial: HL optimizarea spatiului de vanzare

Sponsor: La Fantana

Adresa: Str. Splaiul Independentei, nr. 313,Sector 6 , corp Biblioteca UPB, etaj 2
Organizator: Asociatia JUNII
Persoane de contact: Ciobanu Florin /+40726519727 /ciobanu.florin10@yahoo.ro
Relevant pentru metodele: Debate, PhotoVoice
Relevant pentru programele: IMPACT, TEDxCaleaVictorieiED

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor