Cand si Unde folosim TF?

Metoda Teatru Forum poate fi folosită în diferite contexte de educație non-formală dând șansa participanților să învețe din experiența directă.

Este o metodă care se bazează pe învățarea prin experință. Poate fi utilizată în comunități de toate tipurile în care există persoane care sunt în risc de excluziune socială, în care se întâlnesc situații de discriminare ale anumitor  categorii de oameni, în orice contexte în care vedem oameni care susțin stereotipurile și prejudecățile, în care intoleranța și mila sunt sentimente care provoacă suferința (astfel putem vorbi de instituții de învățământ, familie, instituții publice, stradă, cartier, comunități de rromi, penitenciare etc).

De asemenea, metoda poate fi folosită acolo unde observăm: indiferența, lipsa de interes în problemele celorlalți și ale comunității în general, neimplicare și pasivitate, agresiune și intoleranță.

Astfel, Teatru Forum se pune în scena în spații publice și în fața persoanelor care se confruntă cu problema pusă în scenă, pentru a crea un context de învatare pentru publicul larg (copii, tineri, adulti și bătrâni). Tematica abordată poate fi foarte diversă pentru că piesa preia scene din realitatea publicului spectator.

Un exemplu de context în care a fost folosită metoda Teatru Forum puteți vedea în filmulețul de la jos, realizat în cadrul proiectului EXIT II, desfășurat de Asociația A.R.T. Fusion în 6 centre de reeducare și penitenciare pentru minori și tineri din România.


Adaugat de Ana-Maria Gradinariu la 15-11-2012 7:58:19
Editat de Ana-Maria Gradinariu la 08-07-2013 9:45:03
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
6618 vizualizari
TOP