adauga propunere

Comunicat de presa inceputul proiectului O mana intinsa un suflet salvat

Comunicat de presa inceputul proiectului  O mana intinsa un suflet salvat "O mana intinsa, un suflet salvat!" este un proiect cu tineri, despre tineri, pentru tineri!

Persoana responsabila pentru implementarea proiectului : Stroe Oana Adriana
Durata de derulare a proiectului : 4 luni
Perioada de implementare : 01.02. 2014 – 31.05.2014
 
                     Suntem un grup informal de sase tineri si vom implementa in comuna Valea Mare, judetul Valcea, in perioada 01 februarie 2014 – 31 mai 2014 proiectul european “O mana intinsa, un suflet salvat !” in cadrul caruia ne propunem sa promovam cetatenia activa a tinerilor si cetatenia europeana, spiritul civic, precum si devoltarea personala, profesionala si sociala a tinerilor prin utilizarea metodelor interactive de educatie nonformala.
                    Problema tinerilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, dar si a celor care plecati cu parintii lor peste hotare au fost fortati de diverse imprejurari sa se reintoarca in tara dupa o perioada indelungata este una de actualitate. Multi dintre acestia nu au reusit sa se readapteze din punct de vedere social, sa-si gaseasca un loc de munca pliat nevoilor personale sau care sa le satisfaca asteptarile.
                    Ramasi in grija rudelor sau a bunicilor, foarte multi tineri ai caror parinti lucreaza in strainatate cresc fara a avea un model in viata si se confrunta cu probleme uriase. Unii dintre ei sunt victime ale unor anturaje dubioase, prezinta grave tulburari comportamentale, iar rezultatele scolare sunt din ce in ce mai salbe. Din dorinta de a le asigura un trai mai bun, multi parinti tind sa nu tina cont de latura emotionala a propriilor copii si uita ca acestia au nevoie de afectivitate si indrumare.
                   Cei 20 de tineri voluntari vor lucra cu peste 100 de copii si adolescenti ai caror parinti sunt plecati in strainatate,  cu tineri care au fost nevoiti sa se reintoarca in tara dupa o perioada indelungata petrecuta in strainatate alaturi de parintii lor si care acum intampina dificultati de reintegrare sociala, dar si  cu alti tineri dornici sa-si amelioreze calitatea vietii.
                   Principalele activitati ale proiectului presupun workshop-uri care vizeaza formarea de competente si abilitati de lucru cu metodele de educatie nonformala, vom crea obiecte personalizate, jucarii, in cadrul teatrului origami pe care le vom darui celor dragi, tablouri decorative, vom compune piese de teatru, etc.
                   Aceste activitati au la baza opt metode de educatie nonformala precum :  Storytelling, animatia socio-afectiva, Biblioteca vie, Dezbaterea, Cafeneaua publica, Jocul de rol, Teatrul origami si Teatrul de umbre. Prin imtermediul acestor metode urmarim dezvoltarea creativitatii, valorificarea talentelor tinerilor, precum si participarea activa a acestora, dezvoltarea increderii in sine si primirea de informatii intr-un alt mod decat cel clasic si plictisitor. Vor invata sa socializeze, sa se deschida fata de nou, de ceilalti, sa comunice.
                   Proiectul nostru se adreseaza acestor tineri aflati in situatii de risc, dar si celor care doresc sa evolueze pe plan personal si social, sa se familiarizeze cu metodele educatiei nonformale si sa se implice activ in viata comunitatii in care traiesc.
Ii asteptam pe toti cei dornici sa se implice in munca de voluntariat, pe cei care doresc sa dobandeasca acele competente esentiale pentru dezvoltarea personala, sociala si profesionala.
                   Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul ‘Tineret în Actiune’ – actiunea 1. ‘Tineri pentru Europa’, sub-actiunea 1.2. ‘Initiative ale tinerilor’.
Propus de Oana Stroe la 03-02-2014 6:21:58
Editat de Andrei Popescu la 03-02-2014 11:36:22
Istoric Comunicat de presa inceputul proiectului  O mana intinsa un suflet salvat Modifica Comunicat de presa inceputul proiectului  O mana intinsa un suflet salvat
Iti place? Da un
Placut de 1 persoane
3416 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu