adauga propunere

Hai cu noi in promocalatoria "Tot o metoda. Nonformala."

Hai cu noi in promocalatoria Dacă vrei să mergi repede, du-te singur. Dacă vrei să ajungi departe ia-ţi tovarăşi de călătorie" - Proverb african

Te invităm într-o călătorie alături de Nonformalii si Societal. Este o călătorie... nici prea lungă, nici prea scurtă. Dar una pentru care avem nevoie de o companie de nădejde. Nu ne grabim însă vrem să fim din ce în ce mai mulţi pe măsură ce ajungem din ce în ce mai departe. Pentru asta vom face peste douăzeci de popasuri într-o caravană care va dura mai bine de zece săptămâni.

Sub stindardul "Tot o metoda. Nonformala." la fiecare popas ne va aştepta un film de câteva minute. Toate filmele acestei campanii au fost realizate prin proiectul Societal în timpul celei de a treia şi de a patra ediţii ale Laboratorului de Educaţie Nonformală şi surprind metodele nonformale aşa cum au fost ele văzute de către cei care le-au adus şi le-au experimentat în timpul acestor două evenimente.

Primul pas în călătoria noastră va fi făcut miercuri, 27 martie. După care, conform principiului "unde-s doi puterea creşte", în fiecare săptămână vom vizita doua metode. Popasurile le vom face în fiecare zi de luni şi de miercuri când ne vom regrupa cu toţii pe paginile de facebook Nonformalii şi Societal unde vor fi postate filmele. Nu ezitaţi să de daţi "share" sau să le promovaţi către toţi cei care cred că "Oricine poate învăţa. Oriunde. Tot timpul". Paginile sunt publice, nu este nevoie de cont de facebook pentru a le accesa.

"De ce să pleci? Ca să te poţi întoarce. Să poţi vedea locul din care ai plecat cu ochi noi şi în alte culori. Iar oamenii de acolo te văd diferit. A te întoarce de unde ai plecat nu este acelaşi lucru cu a nu pleca deloc" ( “Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving.” - Terry Pratchett, A Hat Full of Sky)

Aşa că... de acum ştii când şi unde ne găseşti. Noi te aşteptăm! Iar dacă vrei să te mai pierzi pe drum, nu este nici o problema. Face parte din procesul natural de (re)descoperire al fiecăruia.

*****************************************
A fost odata... viata ca o poveste! Storytelling (11.06.2013)


Empatie, emotie, povesti, gesturi, sincronizare, comunitate... Teatru Playback (3.06.2013)

Cum centram discutia pe solutii concrete plecand de la inteligenta colectiva a unui grup? Incearca Pro Action Cafe (27 mai)

Teatru dincolo de teatru! Desprins din viata de zi cu zi pentru a fi parte din schimbare ca spectACTORI - Teatru forum (22 mai)

Locul in care cartile prind viata... la propriu si se demonteaza stereotipuri printr-un dialog personal cu cititorul - Biblioteca vie (20 mai)

Ce se intampla cand umbrele prin viata? Raspuns: teatru de umbre (17 mai)

Argumente pro si contra, discurs structurat, "guvern" si "opozitie"... Debate (15 mai)

Poze jucause care nu stau o clipa locului si care fac lucrurile sa "mearga singure"? - Cu siguranta, este vorba de FotoAnimatie (13 mai).

Totul in joc, nimic in joaca. Este vorba, bineinteles, de Animatia Socio-Educativa (8 mai).


Roluri, grupuri, actiune, identitate, viziune, coeziune... Sociodrama (29 aprilie)

Despre acceptare, invatare si teatru prin metoda improvizatiei cu Mihaela Sirbu (24 aprilie).

Dezbateri cu miez care ne pot face viata mai buna intr-o atmosfera relaxata ca intr-o cafenea? Unde altundeva decat la Cafeneau Publica (22 aprilie)

Ce iese daca iei un pic de psihologie, un pic de teatru si multa creativitate? Probabil ca o groaza de lucruri. Un posibil raspuns ar fi si... scrierea dramatica (17 aprilie)

Despre spontaneitate, creativitate prin jocuri de rol si cum ne poate ajuta psihodrama sa ne intelegem mai bine pe noi si pe cei din jurul nostru. (15 aprilie)

Ce forme poate lua pliatul de hartie? Dar daca in timp ce faci asta creezi o poveste, ce se intampla? Raspuns: teatru origami (10 aprilie)

Despre natura oamenilor! Prin teatru labirint. (8 aprilie)

Educatia se face nu numai cu mintea, dar si cu sufletul si corpul. Asa cum o demonstreaza cel de al doilea episod al serialului nostru al carui protagonist principal este dansul contemporan ca experienta nonformala (3 aprilie)

Primul popas! Cine vine cu noi in calatorie... vine. Si este persoana potrivita, la locul potrivit si momentul potrivit. Asa cu ne invata si metoda Open Space (Metoda Spatiului Deschis) - vedeta primului episod din serialul "Tot o metoda. Nonformala." (1 aprilie)

Călătoria a început cu episodul pilot din serialul "Tot o metoda. Nonformala." (27.03.2013). Şi nu uitaţi... astăzi este o zi bună pentru nonformal!

 
Tag-uri: Laboratorul de educatie nonformala, metode, campanie de promovare, nonformalii, societal
Propus de Andrei Popescu la 27-03-2013 11:08:42
Editat de Andrei Popescu la 11-06-2013 4:13:41
Istoric Hai cu noi in promocalatoria Modifica Hai cu noi in promocalatoria
Iti place? Da un
Placut de 5 persoane
4193 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu